2021-12-22 12:01:53• hírek • Bede Emőke

Elutasították a segítséget a hajléktalanok

fotók: Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság
fotók: Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság

A tartós hideg beálltával a házak, lakások fűtőtesteiből szinte folyamatosan árad a kellemes meleg, azonban élnek köztünk olyanok is, akiknek feje fölött nincs tető, a mindennapokban csupán egy-egy kapualjban vagy romos épületben tudják meghúzni magukat. E személyek ebben az időszakban különösen nagy figyelmet igényelnek, ugyanis egy, a szabad ég alatt töltött fagyos éjszaka akár az életükbe is kerülhet.

E hét folyamán a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság szakemberei két olyan hajléktalan helyzetét is mérlegelték, akik már egy ideje az intézmény látókörében voltak. A két személyt többször is tájékoztatták az igazgatóság által nyújtott szolgáltatásokról, beleértve a hajléktalanszálló adta lehetőséget is, ám mindketten kategorikusan elutasították ezeket. Az egyetlen dolog, melyben korábban egyikük elfogadta az intézmény segítségét, az a személyazonossági igazolvány és egyéb okmányok igénylése volt.



A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság tájékoztatása szerint a hajléktalanszállón megfelelő életkörülmények, meleg, ennivaló, tisztálkodási lehetőségek és tanácsadás várja az utcán élőket. „Arra kérjük önöket, jelezzék nekünk, ha az utcákon olyan embereket látnak, akiknek nincs fedél a fejük fölött. Fontos, hogy közbelépjünk és segítsünk. Ők is ugyanolyan emberek, mint mi, és némi segítséggel ők is megtanulhatják, hogyan lépjenek túl az akadályokon és induljanak el a jó úton” – írja közleményében a szociális igazgatóság, mely a 0751200703-as telefonszámon várja a hajléktalanokra vonatkozó bejelentéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: